Duurzame slaapkamer in aardse tinten

november 17 2021 Jildou Heida
Wakker worden in een serene zachtheid, dat doe je in deze prachtige duurzame slaapkamer waar natuurlijke aardetinten de boventoon voeren. Het kleurenpalet straalt rust uit én combineert erg goed met andere tinten. Juist door diverse materialen te gebruiken en een combinatie te maken in texturen zorg je voor een rustige balans, zonder dat het saai wordt.

1. Kalkachtige muren – RAW Paints

Het grootste effect bereik je met de grootste vlakken. Met de duurzame verfpoeder (vanaf €14,95- kleurnummer 3486) van RAW Paints creëer je een kalkachtig effect op je muren. RAW Paints is vrij van titanium dioxide, bevat geen vluchtige organische stoffen en is zonder pesticides. De verf wordt gemaakt op basis van natuurlijke mineralen waardoor je een mooie matte en levendige afwerking krijgt. Plus, bij RAW Paints mag je zelf de juiste hoeveelheid water toevoegen. Leuk om te doen én een kleinere verpakking betekent minder transport.

RAW paints- duurzame slaapkamer

2. Dekbedovertrekset Terracotta – Yumeko

Een warme accentkleur voeg je toe door een vleug terracotta. Dit terracotta dekbedovertrekset van Yumeko (vanaf €99,95) zorgt voor de warme pit in je slaapkamer. De set is gemaakt van van percal katoen, heerlijk stevig en geeft een zacht knisperend gevoel.

Yumeko gebruikt uitsluitend 100% biologisch katoen dat volledig vrij is van pesticiden en chemicaliën. Daarnaast wordt er bij de productie zoveel mogelijk samengewerkt met kleine katoenboeren in India. Zo slaap je extra lekker.

duurzaame slaapkamer beddengoed

3. Zwarte kruk – Fést Amsterdam

Onmisbaar in je slaapkamer is een tafeltje of kruk voor een lamp, je boek en alle andere spullen die je naast je neer wilt leggen. Deze zwarte kruk van Fést (€229,-) vormt de perfecte combinatie in het geheel. De zwarte kleur geeft een luxe statement, maar blijft subtiel door z’n ranke afwerking. Absoluut een tijdloos ontwerp van Martin Hirth en gemaakt in Nederland.

Let op! Fést is een merk in transitie en maakt steeds meer bewuste keuzes maar niet alle producten zijn al (volledig) duurzaam. Fest zet in op lokaal vakmanschap en produceert haar meubels in Europa en zelfs het merendeel in Nederland. Ze werken met FSC gecertificeerd hout en gaan voor tijdloos ontwerp door samenwerking met een mix van gevestigde ontwerpers en opkomend talent.

nachttafel

4. Vintage Teddy fauteuil – Reliving

Een lekkere stoel geeft je slaapkamer net even iets extra’s. Deze vintage Teddy fauteuil (€497,-) doet dat al helemaal. De warme zachte teddystof is de zachte tegenhanger van de ruwe muren en brengt harmonie in het geheel.

Al verkocht? Helaas! Gelukkig biedt Reliving keuze genoeg. Reliving is hét platform waar je de mooiste tweedehands en vintage interieur items scoort. Reliving gelooft dat er meer dan genoeg mooie producten bestaan om je huis mee in te richten, zonder dat het nieuw geproduceerd hoeft te worden. Helemaal leuk, bij elke aankoop kun je zien wat er aan CO2 bespaard wordt met je aankoop.

Teddy stoel - Reliving

5. Houten schaal – Het Houtlokaal

In een slaapkamer waar natuurlijke tinten centraal staan, mag een echt stukje natuur uiteraard niet ontbreken. De handgemaakte houten schalen (€95,-)  van het Houtlokaal zijn de kers op de taart. Ook hier is wederom een mooie balans in materiaalgebruik. De ruwe tekening van het hout, dat door Marisa Klaster perfect glad is afgewerkt.

Marisa gebruikt graag hout dat ze ergens onderweg tegenkomt en vervaardigd dit vervolgens met de hand tot unieke stukken. Je vindt in haar shop voornamelijk voorwerpen voor in je keuken, maar ook lampen en andere interieurproducten.

houtenschaal het houtlokaal

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van Nina Nijland  (Raw Paints) de betreffende merken waar naar verwezen wordt via de link. De hoofdfoto is van Yumeko.