Duurzame woonkamer met een neutrale basis

maart 7 2022 Benita Anaman
Neutrale kleuren in huis saai? Zeker niet! Een neutrale basis is tijdloos. Gecombineerd met natuurlijke materialen zorgt het voor een rustige uitstraling met een warme sfeer. Zo wordt jouw woonkamer een heerlijke ruimte waarin je na een lange dag lekker kan ontspannen.

1. A lott of space hoekbank

Deze modulaire bank (€2350,00) van A lott of space vormt de basis van de woonkamer. Hij is flexibel ontworpen zodat hij een leven lang mee kan. Je kan de opstelling van de bank zelf bepalen en variëren met de positie van de modules. Elk onderdeel is los van het ander makkelijk schoon te maken, te repareren, te vervangen en uiteindelijk te recyclen. De bank wordt lokaal in Nederland en Duitsland geproduceerd. De bank is in verschillende kleuren beschikbaar. De kleur ‘zand’ past prachtig in een tijdloos interieur.

A lott of space sofa

2. Yumeko deken wol pied-de-poule camel melange

Als je lekker op de bank ligt en een film kijkt wil je jezelf natuurlijk ook in een deken kunnen wikkelen. Deze wollen deken (€199,95) van Yumeko is daar perfect voor. Door zijn wafelstructuur is de deken lekker luchtig. Ook is hij super zacht omdat hij compleet bestaat uit merinowol. Bovendien wordt hij lokaal in Duitsland geproduceerd.

Yumeko neutrale deken

3. Spoinq vloerlamp arcum

Voeg verlichting toe aan je woonkamer met de Arcum vloerlamp (€725,00) van Spoinq. Spoinq produceert duurzame meubels in samenwerking met aanstormend designtalent en gevestigde Nederlandse designers. Een mooi voorbeeld hiervan is deze vloerlamp van Floris Hovers. Zoals alle meubels van Spoinq wordt ook deze lamp gemaakt binnen een straal van 40km van hun magazijn. Ook de montage vindt plaats in Brabant bij een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt. Na het einde van de levensduur kan je deze lamp bij Spoinq inleveren waar deze wordt hersteld of gerecycled.

Spoinq lamp

4. A house of happiness Restill 11 gordijn

Met deze mooie gordijnen (vanaf €29,99) van A House of Happiness creëer je meteen een warme sfeer. A House of Happiness maakt gordijnen op maat. Het Restill gordijn heeft een geweven structuur met een gemêleerd kleureffect. Het gordijn wordt deels gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van petflessen. Kies hier voor de neutrale kleur ecru!

A house of happiness gordijn

5. Saudade Collective RIBBEL Vase Large Mustard

Voeg als laatste mooie details toe aan je woonkamer, zoals deze prachtige handgemaakte porseleinen vaas (€157,50) van Saudade Collective. De vaas wordt ambachtelijk gemaakt door de Nederlandse porselein- kunstenares Ineke van der Werff. De collecties van Saudade Collective zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan. Je kunt de RIBBEL vaas vullen met bloemen en takken. Deze mosterd kleur past perfect in jouw neutrale woonkamer. Een mooi bosje bloemen erin zorgt voor extra kleur!

Saudade Collective Ribbel Vaas neutrale kleur

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, de betreffende merken waar naar verwezen wordt via de link. De hoofdfoto is van Aspyn Ovard.