Een eclectische woonkamer

februari 18 2022 Moesha Petronillia
Je woonkamer een creatieve uitstraling geven? Dan is deze stijl echt iets voor jou! Felle kleuren, aparte printjes en mooie kunst aan je muur. Met deze shop de stijl creëer je in een handomdraai een (duurzame) eclectische woonkamer.

1. Een bank via Marktplaats

Markplaats heeft een groot aanbod tweedehands banken. En als je denkt dat een bank met een felle kleur lastig te vinden is dan heb je het mis!  Ik vond namelijk meer dan duizend resultaten met de zoekterm ‘oranje bank’, van design tot een simpele Ikea bank. Voor ieders budget is er iets te vinden.

Moet je eerst van je oude bank af? Verkoop hem dan ook via marktplaats. Met de opbrengst koop je jouw (nieuwe) tweedehands bank. Zo ben je niet alleen super duurzaam bezig maar is het ook nog fijn voor je portemonnee.

2. De Sparkle bijzettafel van Nel

Een leuk trendy bijzettafeltje? De Sparkle bijzettafel (vanaf €300,-)van Nel  wordt gemaakt van staal en heeft een blad van 100% gerecycled glas. Door het unieke productieproces wordt een materiaal verkregen dat glaskeramiek heet en het gevoel en uiterlijk heeft van marmer. Na gebruik kan het glas volledig worden hergebruikt.

Heb je al genoeg kleur in je woonkamer? Kies dan voor deze olijfzwarte bijzettafel met een tafelblad gemaakt van champagneflessen.

3. African Queen kleed van geupcycled denim

Een vloerkleed mag niet ontbreken in je interieur. Met dit kleed van Nic&Mic  maak je jouw eclectische woonkamer helemaal af! Het African Queen kleed (€598,50) is gemaakt van upcycled denim en ontworpen door Eno Andrew Essien uit Nigeria en handgeweven in Kenia.

Het African Queen kleed is zowel geschikt als vloer- en wandkleed. Ieder kleed is uniek en voorzien van een nummer en de naam van de wever. Met een ACT African Queen kleed heb je niet alleen een uniek en prachtig kleed, maar maak je direct een statement richting de kledingindustrie en creëer je bewustwording over het alsmaar groeiende fast fashion-probleem.

african queen kleed

4. Unieke design fauteuils bij Whoppah

Design vindt iedereen leuk maar waar vind je nou echte unieke parels? Whoppah is de markplaats voor tweedehands designmeubels. Whoppah brengt het mooiste design aanbod van consumenten en professionele verkopers in Europa samen op één platform. Zo heb ik deze te gekke Wittmann Alleegassee Fauteuil by Josef Hoffmann (€799,-) gevonden, dit pareltje geeft je interieur een speelse en trendy look.

Fauteuil Whoppah

5. Duurzame muurverf van EcoCoatings

Zelfs de verf op je muren kan duurzaam. EcoCoatings heeft een groot aanbod aan duurzame verf. Met deze pastelgroene kleur geef je jouw muren een rustige look zodat jouw meubels met felle kleuren en aparte printjes er echt uitspringen. Deze muurverf (vanaf €84,99) is een mineraalverf op basis van natuurlijke grondstoffen en heeft een kalkmatte uitstraling.

Schermafbeelding 2022-02-07 om 20.08.39

6. Huur je kunst

Als fininishing touch van jouw eclectische woonkamer hang je natuurlijk wat kunst op de muur. Bij de kunstuitleen kan je vanaf €20,- per maand kunst huren. Perfect als je wel echte kunst op je muur wil maar geen hoog bedrag wil betalen voor een kunstwerk waar je na een jaar alweer op uit bent gekeken. Dit te gekke kunstwerk ‘Weefsel’ van Gea Zwart (€59,97 per maand) past perfect in het eclectische sfeertje en geeft jouw woonkamer die perfecte creatieve look.

Kunstuitleen

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van Unsplash, Marktplaats, Nel, Nic&Mic, Whoppah, EcoCoatings en de Kunstuitleen.