Een spannend interieur met kobaltblauw

juli 27 2022 Annelies Vermeulen
Koningsblauw, Yves Klein-blauw, kobaltblauw, deze blauwe trendkleur is helemaal van nu. De blauwtint is chic, maar ook opvallend en gewaagd. Gecombineerd met mosterd- of okergeel maakt je interieur spannend. Wil je het rustiger houden? Kies dan voor een crèmekleur. Durf jij voor kobaltblauw te gaan? Dan zet ik graag wat duurzame opties op een rij om deze kleur in je interieur te gebruiken.

1. Fauteuil van Moroso

De Albert Victoria fauteuil van Moroso is een blikvanger voor je interieur. De fauteuil heeft ronde vormen, wat een speels effect heeft en het kobaltblauw maakt het zitmeubel tot een eyecatcher. Je vindt deze fauteuil voor € 577 op reliving.nl.

moroso albert victoria fauteuil kobaltblauw

2. Schaal van het_houtlokaal

Deze kobaltblauwe schaal (€275,-) van het_houtlokaal is een statement piece voor op je eettafel. Voor extra contrast vul je ‘m met knalgele citroenen. Marisa Klaster van het_houtlokaal maakt unieke, handgemaakte items die in het ontwerp de imperfecties van het hout juist gebruiken. De herkomst van het hout is altijd herleidbaar. Het is bijvoorbeeld afkomstig van een plataan aan de Coolsingel of een kers uit een buitenhuis in Italië.

 

het_houtlokaal schaal kobaltblauw

3. Plantaardige muurverf

Met de muurverf (vanaf € 80,55) van Auro maak je een natuurlijke, plantaardige statement muur. De verf is gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals plantaardige oliën en harsen, plantaardige oplosmiddelen zoals citrusolie en aard- en mineraalkleuren. Auro is een van de weinige producenten van verf en beschermingsproducten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt.

auro plantaardige muurverf

4. Gordijnen van A House of Happiness

Ook in je gordijnen kun je kobaltblauw laten terugkomen. Bijvoorbeeld met deze gordijnen (vanaf € 47,99) van A House of Happiness. Dit gordijn is super zacht en heeft een mooie glans. Deze luxe velours gordijnstof is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en heeft een waterbesparende print. De print heeft een subtiel parelachtig stippel printje en zorgt ervoor dat je het luxe hotelgevoel in huis haalt.

a house of happiness gordijnen kobaltblauw

5. Modulaire bank

De blauwe bank (€2350,-) van A Lott of Space is een bank voor nu, straks en later. Het is een super comfortabele bank die met je mee groeit en zich in no time aanpast als jouw leven daarom vraagt. De Sofa is circulair ontworpen. Zo is elk onderdeel makkelijk thuis te repareren of te vervangen.

a lott of space de sofa blauw

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, de betreffende merken waar naar verwezen wordt via de link. Fotocredit hoofdbeeld: Planete Deco.