Hygge in je eigen woonkamer

oktober 19 2023 Iris van Asselt
Hygge [hua-gah] lijkt op ons ‘gezellig’ maar het is meer. De Denen, waar het woord Hygge vandaan komt, omschrijven het als een fijne en warme sfeer waarbij je geniet van de dingen die er echt toe doen. Samen zijn met familie en vrienden, het vieren van het alledaagse en verbinding en welzijn creëren. In deze Shop de Stijl laat ik zien welke producten hier perfect bij passen.

1. Vintage Loungechair

Het meest duurzaam is natuurlijk een product dat al bestaat. Er hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt en het product gaat langer mee omdat jij het nog een tweede leven geeft. Deze prachtige vintage loungechair (€159,-) van IKEA komt uit 1987 en heb ik gevonden bij Reliving. Hier vind je tweedehands design en vintage meubilair. Van accessoires tot kasten, en van lampen tot tafels.

2. Plaid Alpaca zwart/blauw

Wil je lekker onder een dekentje kruipen bij de haard? Met deze grote, prachtige deken (€ 149,-) kan dat prima. Hij is zachter dan kasjmier en warmer dan schapenwol, prikt niet en je kan hem aan twee kanten gebruiken. De deken is met de hand gemaakt in een kleine community in Ecuador. Wist je dat de combinatie van zwart en blauw een van de minst voorkomende kleuren is in ambachtelijk werk?

ecuafina plaid alpaca hygge

3. Theepot

Le Creuset is vooral bekend om zijn gietijzeren pannen die een leven lang mee gaan. Maar ook deze prachtige aardewerken theepot (€ 65,-) is van Le Creuset. Hij is gemaakt van hele sterke klei waardoor hij tegen een stootje kan. De krasbestendige laag zorgt voor extra bescherming.

le creuset theepot zwart

4. Mok

By Hygge denk je aan een lekkere warme drank in een fijne mok. Deze mok (€ 11,95) van The Table is met de hand gemaakt van een hoge kwaliteit keramiek. De mok is in verschillende kleuren verkrijgbaar en is fair trade, klimaatpositief en plasticvrij verpakt. Dat is nog eens een duurzame keuze.

the table mug beker wit hygge

5. Kussen

Elk kussen (€ 89,-) van Kus-sen is uniek en wordt met de hand gemaakt van restanten meubelstoffen van onder andere Kvadrat en De Ploeg. Dit past goed in een duurzaam verhaal omdat de stukken stof zo een langere levensduur krijgen en geen afval worden. Doordat de kussens tijdloos zijn kunnen ze lang mee gaan.

kus-sen kussen grijs

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Reliving, Ecuafina, Le Creuset, The Table, Kus-sen en privé.