Kleurrijke woonkamer met vintage details

juni 12 2021 Annelies Vermeulen
Voeg kleur toe aan je woonkamer. Uiteraard wel op een duurzame manier. Met vintage meubels, gerecyclede materialen en natuurlijke verf. Zo tover jij je woonkamer om in een kleurrijke en vooral gezellige plek waarin je helemaal jezelf kunt zijn.

1. Gordijnen van A house of happiness

Deze gordijnen (vanaf €27,99 per meter) uit de Restill-collectie van A House of Happiness zijn gemaakt van gerecycled polyester afkomstig van petflessen. Het gordijn heeft een fijngeweven structuur en een gemêleerd kleureffect. Kies je voor kleur in je gordijnen, dan geef je je woonkamer direct flink wat sfeer mee. Bij A House of Happiness vind je nog veel meer gordijnen die zijn gemaakt van duurzame stoffen. 

A House of Happiness duurzame gordijnen Restill

2. Krukje van Wye Design

De chamfer kruk (€169,-) van Wye Design in de kleur Kalypso-rood is een mooi kleuraccent voor je woonkamer. Het bijna neonroze krukje kun je ook gebruiken als bijzettafel of opstapje. Zet er een vaas (droog)bloemen op of je dagelijkse kopje koffie. 

Het krukje is gemaakt op houtbasis. Het materiaal Neolign is afkomstig van bijproducten uit de industriële houtverwerking. Gebruikte platen kunnen opnieuw worden gegranuleerd en gerecycled.

Het is de missie van Wye Design om recyclebare materialen, functionaliteit & tijdloos design samen te brengen.

Wye Design chamfer woonkamer kruk

3. Vloer bamboo Moso

Op zoek naar een duurzaam alternatief voor houten vloeren? Kijk dan eens naar bamboe (€30 – €70,- per vierkante meter exclusief legkosten). Bamboe is een snelgroeiend, duurzaam alternatief voor hout. Net als bij hout kun je het uiterlijk bepalen met een afwerking naar keuze. Met een breed assortiment van grote en kleine planken, met en zonder kliksysteem, is er een bamboe parket voor iedere woonkamer.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je voor extra grote planken? Of juist voor wat kleinere? Er zijn ook meerdere ‘hout’-kleuren mogelijk die de vloer een luxe uitstraling geven. En het mooie is: bamboevloeren kun je ook plaatsen op vloerverwarming. 

Moso bamboe vloer

4. Plantaardige muurverf

De muurverf (vanaf € 80,55) van Auro is gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals plantaardige oliën en harsen, plantaardige oplosmiddelen zoals citrusolie en aard- en mineraalkleuren. Kies je voor een zachtroze tint op de muur in je woonkamer of ga je voor een uitgesprokener kleur? Auro is een van de weinige producenten van verf en beschermingsproducten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt.

Auro muurverf

5. Vintage stoeltje

Vintage meubels zijn een geweldige toevoeging aan je interieur. Kijk  bijvoorbeeld voor mooie stoeltjes (€ 706,-) eens op Reliving. Dit is een marktplaats voor tweedehands interieurartikelen. Het doel van Reliving is om te laten zien dat er genoeg mooie producten bestaan waar je je huis mee kunt inrichten. Met een vintage fauteuil of ander meubel geef je je interieur een gezellige touch. Vintage combineren met een moderne woonstijl zorgt ervoor dat je woonkamer gevarieerd en verrassend is.

Reliving vintage woonkamer stoel

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, de betreffende websites waar naar verwezen wordt via de link. De foto van de woonkamer is van Studio Hoppa.