Sfeervol wonen op minder vierkante meters!

februari 5 2023 Kim van Spaandonk
Met dit weer is er niets fijner om lekker warm binnen te zitten bij de kachel. Met de huidige energietarieven wordt het steeds aantrekkelijker om te wonen op minder vierkante meters. Daarom 5 tips om sfeervol te wonen in een Tiny house met deze duurzame meubels.

1. Kast Bosk van De Houtbroeders

Deze elegante maatwerk kast Bosk (vanaf €2.985,-) is gemaakt van 21mm berken multiplex. De doorstekende liggers geven de robuuste Bosk zijn bijzondere karakter. Door de flexibele vakindeling kun je zelf kiezen welke functies je de kast geeft en alles netjes opbergen zonder dat het je vierkante meters kost.

De Houtbroeders doen niet aan duurzaamheid maar zijn duurzaam! Ze maken met veel passie voor hout en ambacht, degelijke houten meubels van inlands hout die generatie op generatie doorgeven kunnen worden, en ook makkelijk aangepast aan de eigen smaak.

Houtbroeders bosk kast

2. Tolhuijs Hook’d hanglamp

Sfeervolle verlichting mag zeker niet ontbreken als de dagen korter zijn. Deze Hook’d hanglamp van het duurzame merk Tolhuijs Design (€229,-) is gemaakt van koperen afvalhaakjes. Ze verzamelen dit restafval na het poedercoaten bij hun samenwerkende partners. In een sociale werkplaats maken ze hier prachtige lampen van.

Hanglamp Hookd Tolhuijs Design duurzaam interieuradvies Drunen Studio K2K sfeervol

3. De radicaal duurzame bank

In je woning mag een comfortabele duurzame bank natuurlijk niet ontbreken! Ga voor deze compacte modulaire zitbank van Kairos (vanaf €2.190,-) Deze puur Nederlandse bank is geproduceerd van hoogwaardige duurzame materialen die hun waarde behouden. Mocht het nodig zijn kopen ze de bank terug. Creëer je eigen flexibele opstelling en kies de juiste stof in jouw favoriete kleur. En geniet… van het levenslange comfort!

kairos duurzame bank

4. Behang van alpengras

Breng de natuur in huis met vlasvlies van Organoid®. Dit is een soort behang geproduceerd met natuurlijke grondstoffen zoals handgesneden alpenhooi, rozenblaadjes, lavendelstelen en nog veel meer. Ze behouden grotendeels hun natuurlijke eigenschappen, zoals hun geur, gevoel, esthetiek, en dragen bij aan een multi-zintuiglijke ervaring. Bekleed je wand met het sfeervolle vlasvlies Wildspitze light (prijs op aanvraag) uit Tirol.

Organoid Wildspitze light sfeervol

5. Duurzame houtkachel – Heta

Nu de dagen weer korter worden en het buiten koeler wordt is het aangenaam om het binnen behaaglijk te hebben. Met deze Scan Line 8 met speksteen top (vanaf € 2.825,-) van het Deense merk Heta stook je op hout zonder het milieu teveel te belasten. Door het speksteen aan de bovenkant en zijkanten houdt deze kachel veel warmte vast. Met een flinke verbrandingskamer en de nieuwste verbrandingstechniek behaalt dit model een indrukwekkend rendement van 81%. Daarnaast is het verbrandingsproces van de Scan-Line 8 tot nu het schoonst. Met een record van slechts 0.63 gram fijnstof per kilo verbrand hout is de emissie ontzettend laag.

koutkachel Heta SL8 interieuradvies Drunen

Fotocredits: 
De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, de betreffende websites waarna verwezen wordt via de link. De hoofdfoto is van Studio K2K.