Duurzame interieurinspiratie: WeWork Shanghai

februari 19 2021 Marieke Kamphuis
Helaas is Shanghai wat ver weg om te werken. Maar gelukkig creëer je met dit moodboard vol duurzame interieurinspiratie binnen no time zelf je eigen fijne werkplek.

1. Spool Floor

Spool Floor Groen- Tolhuis Design. (€129,- – €149,-)  Tolhuijs Design is een duurzaam designbureau gespecialiseerd in het upcyclen van afval- en restmaterialen.  Deze  “SPOOL” was ooit onderdeel van een lasmachine. Tolhuijs Design produceert ism Panthar, een sociale werkplaats in Amsterdam.

2. Polkadot

Polkadot Begonia – Sprinklr. (€16,95) Deze kleurrijke Polkadot komt van Sprinklr. Sprinklr verkoopt duurzaam gekweekte planten  voor binnen & buiten. Inclusief een handige app met plantencoach. Zo wordt het een stuk makkelijker om je planten in leven te houden!

3. Delta

Delta kruk & bijzettafel- via Yumecph (€174,-) Maar deze Polkadot verdient natuurlijk wel een mooi plekje. Zoals op deze Delta kruk & bijzettafel van Wetitalia. De Delta kruk bestaat uit 100% recycled plastic.  Ook na gebruik kan dit materiaal oneindig worden recycled en omgesmolten zonder dat de grondstof aan waarde verliest.  Op deze manier zijn er helemaal geen nieuwe grondstoffen meer nodig!

4. Behang van mais

Totomoxtle – Fernando Laposse (niet te koop). Designer Fernando Laposse maakt dit mooie behang van mais.  Laposse won in 2017 met  Totomoxtle de Future Food Design Awards. “Het proces is eenvoudig. Maïskorrels worden geplet en aan elkaar geplakt, waarna het product in kant-en-klare tegels wordt gesneden. Op deze manier kan het  gebruikt worden als een fijn fineer voor vloeren of inlegwerk.“

5. Kussens van recycled katoen

Kussenovertrek METTALISE- IKEA (€ 8,99) Bij duurzame meubels denk je waarschijnlijk niet meteen aan IKEA. Toch is IKEA bezig om haar productieproces te verduurzamen. Zo is het grijze garen in dit kussen van recycled katoen en is al haar katoen afkomstig van duurzamere bronnen. Let wel, niet duurzaam maar duurzamER. Een duurzamere katoenteelt verbruikt minder water, kunstmest en pesticiden, en verhoogt de winstmarge voor boeren. Het is een stap in de goede richting maar ik hoop dat IKEA in de nabije toekomst snel meer stappen zet om de katoenteelt nog verder te verduurzamen.

6. Vintage stoelen

Vintage Artifort pinguin chair- Bestwelhip (1695,-) Deze vintage lounge fauteuil wordt ook wel de “Pinguin chair” genoemd. Theo Ruth ontwierp de stoel voor Artifort in 1957. De stoel bestaat uit 2 delen en is makkelijk uit elkaar te nemen en op te bergen. De stoel is volledig opnieuw gestoffeerd. Waarbij de rugleuning is voorzien van een prachtige soft pink velours rose in combinatie met een stoere mêlee rose zitting.

Fotocredits:
De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van,  de betreffende websites waarna verwezen wordt via de link. De foto van WeWork Shanghai is van Jonathan Leijonhufvud en afkomstig van Archdaily.