Een tool om te gebruiken.

 

Het is een misvatting dat er nog maar heel weinig te kiezen valt als je duurzaam wilt inrichten. Maar wat is nu de meest logische en duurzame route om dit te doen? Daarbij helpt de SUB-methode. Dit is een tool die een goed beeld geeft van alle duurzame alternatieven voor jouw interieur. SUB staat voor Save, Use en Buy conscious. Als je via de SUB-methode werkt, doorloop je alle mogelijkheden en stappen die er zijn bij de aanschaf van een interieur.

Save

 

Save – Wil je iets ‘nieuws’? Kijk dan eerst of je het tweedehands kunt vinden. Knap bestaande meubels op, stoffeer ze opnieuw en onderhoud ze goed. Ook geven steeds meer producenten hun eigen producten als ‘refurbished’ een tweede leven. Daarnaast is er een enorme opmars van ‘curated’ tweedehandswinkels, van rotan tot design-classics. Koester wat er al is!

Use

 

Use – 80% van onze spullen gebruiken we maar één keer per maand. Kies er daarom voor om sommige producten te leasen of huren in plaats van te kopen. Van wasmachine, meubels, matras tot kinderspullen, voor alles is tegenwoordig een lease oplossing! Vaak krijg je er dan ook nog onderhoud en service bij. Veel ‘Use’- bedrijven denken circulair en blijven tot en met de afvalfase verantwoordelijk voor het product. Wij zijn fan van deze snelgroeiende rubriek binnen duurzaamheid.
Op de foto: Co-sleeper. Te huur bij Tiny Library

Buy

 

Buy conscious – Koop je toch iets nieuws? Dan zijn er gelukkig steeds meer duurzame opties. Zoek uit van welk materiaal het product is gemaakt. Is het gemaakt van low impact, gerecycled of bio-based materiaal? Ook wordt er steeds meer circulair ontworpen en geproduceerd en zien we slim modulair ontwerp steeds vaker terug. Lokale producten zijn vaak al een duurzamere keuze omdat je bespaart op de CO2-uitstoot van het vervoer. En koop je lokaal, dan is er in ieder geval geen sprake van slaven- en kinderarbeid
Op de foto: De modulaire bank van A Lot of Space