Een tool om te gebruiken.

De SUB methode is een tool, een praatplaat, en geeft een goed beeld van alle duurzame alternatieven voor jouw interieur of dat van je klanten. Hieronder staan de categrorieën kort uitgelegd.

Save

Dit is de meest duurzame categorie, en ook meteen de meest budgetvriendelijke. Koester wat er al is door goed onderhoud, opknappen of opnieuw stofferen van bestaande meubels. Gelukkig geven ook steeds meer producenten hun eigen producten als ‘refurbished’ een tweede leven. Ook is er een enorme opmars van ‘curated’ tweedehands winkels, van rotan tot design-classics. Dus wil je wat ‘nieuws’? Kijk dan eerst of je het tweedehands kunt vinden.

Use

Van wasmachine, meubels, matras tot kinderspullen, voor alles is tegenwoordig een lease oplossing! 80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan één keer per maand. In sommige gevallen kun je dus beter betalen voor gebruik in plaats van het nieuw te kopen. Lease komt meestal met onderhoud en service. Dat kan heel veel kopzorgen schelen. Veel ‘Use’ bedrijven denken circulair. Wij zijn een grote fan van deze snelgroeiende rubriek binnen duurzaamheid.

Buy

Als we besluiten wat nieuws te kopen, zijn er gelukkig steeds meer duurzame opties. Redeneer vanuit het materiaal waarvan het product is gemaakt. Is het low impact, gerecycled of bio-based materiaal? Partijen met innovatiekracht zijn bezig met circulair ontwerp en productie maar ook slim modulair ontwerp zien we steeds meer terug. Vergeet vooral niet te vragen waar het product is gemaakt, want de CO2-uitstoot bij het vervoer van spullen is enorm. Tot slot wil je dat het product eerlijk is geproduceerd. Slaven- en kinderarbeid komt helaas nog best vaak voor. Om dit te vermijden én om CO2 van vervoer te besparen zijn lokale producten vaak een veilige en duurzame keuze.

Wil je meer weten over de SUB-methode, laat het ons weten via het contactformulier onderaan deze pagina. ​Ben je interieurarchitect of stylist en wil je de SUB-methode in je werk gebruiken? Vermeld dit dan in het opmerkingenveld van het contactformulier onderaan. Dan krijg je hem a.s.a.p. in je mail! ​