Een tool om te gebruiken.

De SUB methode is een tool, een praatplaat, en geeft een goed beeld van alle duurzame alternatieven voor jouw interieur of dat van je klanten. Hieronder staan de categrorieën kort uitgelegd.

Save

We beginnen met de meest duurzame keuzes, en dit is meteen ook de meest budgetvriendelijke categorie. Koester wat er al is door goed onderhoud, bestaande meubels opknappen of opnieuw stofferen. Of ga op jacht naar een mooi tweedehands item. Heb je nog ouders of een tante met een zolder vol herinneringen? Daar ligt ook een stukje van jouw geschiedenis. In deze categorie ontstaat dus geen afval en daarom is Save het aller duurzaamst.

Use

Van wasmachine, meubels, matras tot kinderspullen, voor alles is tegenwoordig een lease oplossing! 80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan één keer per maand. In sommige gevallen kun je dus beter betalen voor gebruik in plaats van het nieuw te kopen. Lease komt meestal met onderhoud en service. Dat kan heel veel kopzorgen schelen. Veel ‘Use’ bedrijven denken circulair. Wij zijn een grote fan van deze snelgroeiende rubriek binnen duurzaamheid.

Buy

Tot slot willen we, als we besluiten wat nieuws te kopen, wel kiezen voor de meest duurzame optie. Er zijn al veel innovatieve en mooie duurzame producten op de markt, van low impact of bio-based materiaal, circulair geproduceerd, modulair of bio-philic design. The Substitute heeft ze verzameld en maakt er een helder overzicht van. Via de nieuwe website die in de maak is kun je straks heel makkelijk zoeken naar duurzame merken, makers en producten.

Al deze oplossingen voor een duurzaam interieur, inclusief tips voor duurzaam verbouwen, energiebesparing en inspiratie door duurzaam werkende (interieur)ontwerpers zetten we dit najaar op dee website.

Wil je meer weten over de SUB methode, laat het ons weten via het contactformulier onderaan deze pagina. ​

Ben je interieurarchitect of stylist en wil je de SUB methode gebruiken? Vermeld dit dan in het opmerkingenveld van het contactformulier onderaan. Dan krijg je hem asap in je mail! ​

Voor meer inspiratie verwijzen we je ook graag door naar de website van de Duurzame Woonbeurs.