Lang leve je spullen!

Van maandag 30 mei t/m zondag 5 juni 2022 gaan we met z’n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Milieucentraal gaat in die week zowel online als in een popupstore op CS Utrecht zoveel mogelijk lawaai maken tegen afval. Vooral onnodig afval! The Substitute juigt dit toe en neemt als partner deel aan de week met een lezing. Daarnaast zullen we diverse onderdelen uit de week delen met onze achterban.

Exclusief voor The Substitute leden: Wil jij ook deelnemen met een relevant event of een steengoeie lezing? Mail dan naar machteld@thesubstitute.nl zodat we jouw activiteit kunnen opnemen in het programma!

Progamma

30 mei tot 5 juni 2022

09:30 – 18:00

PopUp store

Door Milieucentraal

Centraal Station Utrecht

Meer informatie volgt!

2 juni 2022

12:30 – 13:00

Over ‘t Inrichten van je huis zonder afval

Lezing via Zoom vol inzichten over duurzamer inrichten en verbouwen voor iedereen die met het huis bezig is, prive of professioneel!

Door: Marieke Kamphuis & Machteld Rijnten

Je kent ze wel, de containers voor de deur. Verbouwing! Maar vraag je je wel eens af hoe impactvol een verbouwing is voor het milieu? Om niet te spreken over de hoeveelheid afval!

Of, je bent erg toe aan wat nieuwe meubels. En een nieuwe kleur op de muur! Maar je vraagt je steeds meer af of dit misschien ook duurzaam zou kunnen. Waar moet je op letten en waar vind je duurzame woonoplossingen?