Why

 

Ruim 11 miljard kilo aan meubels wordt elk jaar alleen al in Europa weggegooid. 80 tot 90% hiervan wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt en slechts 10% wordt gerecycled. En dan is de verborgen impact, de niet zichtbare impact tijdens het maken en vervoeren van onze fast furniture, nog vele malen groter. Naast CO2-uitstoot spelen er meer problemen. Het gebruik van giftige stoffen, niet ‘faire’ arbeid en zelfs kinderarbeid en tot slot natuurvernietiging zoals ontbossing door houtkap en vervuiling en rampen door grote olietankers die onze spullen vanuit lagelonenlanden naar ons verschepen.

In de sector en voor consumenten is de impact van fast furniture nog een grote blinde vlek. Daarom zijn wij The Substitute gestart. Het is onze missie om de duurzaamheidstransitie in de interieur- en verbouwbranche te versnellen.

 

 

 

How

 

The Substitute is een community van duurzame merken en professionals in de interieur- en verbouwbranche. Wij communiceren over de schadelijke effecten van fast furniture én inspireren met het duurzame alternatief.

Immers, als de vraag naar duurzaam toeneemt beweegt de markt vanzelf mee.

Om duurzaam inrichten en verbouwen toegankelijker te maken hebben wij de SUB-methode ontwikkeld.

Lees hier meer over de SUB methode.

 

 

What

The Substitute heeft 3 kernactiviteiten.

 

1. Digitaal platform & community

The Substitute is hét platform voor het duurzame alternatief in interieur en verbouw. De lerende community van duurzame merken, makers & professionals, zoals (interieur)architecten, ontwerpers en stylisten. Samen delen wij netwerk, kennis en marketing-power in een online community met offline events.

 

2. Events

The Substitute organiseert events waarbij we gericht matchmaken en inzichten delen waarmee urgentie voor deze missie wordt gecreëerd. Zo verzorgen we de Duurzame woonroute op de vt wonen&design beurs, doen mee met de Dutch Design Week Eindhoven en zijn altijd actief met partners tijdens de week van de Circulaire Economie. Ook organiseren we graag kleine events in samenwerking met onze communityleden!

 

3. Kennisinstituut & Consultancy

Samen met de community van het platform is The Substitute eveneens een kennisinstituut. Deze informatie is voor alle leden vrij toegankelijk en is de bron voor onze ‘professional events’, opleidingen en workshops.

 

 

Dit zijn wij

The Substitute is gestart door Marieke en Machteld, maar het team is inmiddels flink uitgebreid. Lees meer over ons.

Grof huishoudelijk afval
Watervervuiling door textielverf in India. Foto: envirolist.tumblr.com
Ontbossing - Foto- Asia News copy
Kinderarbeid India Natuursteen - Lisa Kristine Photography
De grof huishoudelijk afvalberg
Actie Gifboot Rivier De Lek. foto Agnes Lewe
De laatste Europese oerbossen verdijnen ook. In de zuidelijke Karpaten worden bomen van 300 jaar oud gekapt. Foto © Xander Stockmans